Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Az Irodalom Visszavág - „A békés Petőfi” – Várkert Irodalom


Várkert Bazár

2019. március 15. 19:00

Mindenki járt iskolába, mindenki tanult irodalmat: azaz mindenki ért az irodalomhoz. Kevés olyan program van ma Magyarországon, ami egy olyan témát jár körül, melyet mindenki tanult, ezért mindenki ért hozzá: azaz mindenkit érdekel! Az est aktuális és kortárs! Házigazdája Nényei Pál író és pedagógus, aki meghívott vendégeivel estéről-estére beszélget nemcsak irodalomról, hanem oktatásról is.

Mi lett volna, ha Petőfi Sándor nem akart volna fölakasztani a királyokat, se a nyilát nem akarta volna belelőni senkibe? Mi lett volna, ha nem nevezte volna sehonnai bitang embernek azokat, akik nem mernek a hazáért meghalni? Mi lett volna, ha Petőfit nem lelkesíti föl az, ha a nép meglincseli Latourt és Lamberget?

Az Irodalom Visszavág első estjén tudományos igénnyel járjuk körül ezt a problémát. Nekünk, mai magyaroknak, 2019-ben komolyan el kell gondolkodnunk azon: mi lenne velünk Petőfi, a szabadság lánglelkű apostola nélkül? Milyen lenne a modern Magyarország, ha Petőfi a béke költője lett volna?

Résztvevők: Egger Géza, Nényei Pál, Szabó Borbála, Takátsy Péter, Petőfi Sándor, Táncsics Mihály meg a felesége.

A belépés ingyenes, de regisztrációs jegyhez kötött.